Крадци и телефонни измамници шетат през почивните дни и нощи

Две фирми със съседни офиси в село Гецово били обрани през нощта на 18 декември, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. От помещението на едната са задигнати близо 400 лева, а от другия офис е открадната метална каса с документи и сумата от 1400 лева. Впоследствие касата е открита в тревна площ близо до офиса – липсвали парите. Образувани са разследвания за престъпленията.
Лаптоп „Компак” пък е задигнат от клуб на ДПС, намиращ се в стария стол на затвореното ОУ „Хр. Ботев” в село Малко Йонково. Кражбата е извършена между 22 часа на 18 декември и 02 часа на 19 декември, докато 20-годишният собственик на техниката спял наоколо пиян.
Сръчните крадци бързо откриват и разсеяни обекти за своите набези. Така например, 17-годишен тийнейджър от село Тодорово бил обран, докато се намирал в игрална зала в Исперих. Н.Р. оставил незаключен автомобила си „Опел Астра”, откъдето крадци отмъкнали два мобилни телефона „Самсунг”. Стойността на изчезналите вещи е около 1100 лева.
Не почиват и телефонните измамници през почивните дни и нощи. Две измами са извършени само на 19 декември в Разград, съобщават от полицията. Около 12 часа след обаждане по стационарен телефон в заблуда е въведена 81-годишна жена. Под предлог, че внукът й закупил климатици, които са задържани на границата, възрастната разградчанка предала на непознат мъж пред дома си 2000 лева за „капаро”. А около 21.30 часа друга жена, на 72 години, дала близо 1300 лева и златни накити на непознат. Предлогът бил, че дъщеря й се нуждае от средства за лечение след фрактура на крайник.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.