Коритаров вече ще разпитва в телевизия „Европа“

Известният журналист Георги Коритаров вече ще разпитва гостите си в телевизия „Европа“. От четвъртък, 1 февруари, той ще води всеки ден преди обяд тричасово предаване – между 9 и 12 часа.

Програмата ще носи познатото име „Свободна зона“ – Коритаров води предаване със същото име по „ТВ плюс“ от 2010 г. насам.

Коритаров няма да има нито ден почивка. Според обявената програма на „ТВ плюс“ той ще води „Свободна зона“ до 31 януари. Още на следващия ден сутринта обаче ще се премести в телевизия „Европа“.

Това е първата по-сериозна промяна в програмната схема на „Европа“, откакто изпълнителен директор стана Георги Харизанов. Той е бил член на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ в първото правителство на ГЕРБ. Не крие близките си отношения с премиера Бойко Борисов, основател и изпълнителен директор на Института за дясна политика.

Любопитна подробност е, че точно в деня, в който Коритаров започва предаване в управляваната от Харизанов телевизия „Европа“, програмата на „ТВ плюс“ предвижда повторение на „Свободна зона“ със заглавие: „Добре ли е да няма нов кабинет в това НС? гост: Георги Харизанов – публицистично предаване (повторение)“.

Георги Коритаров е дългогодишен журналист в Радио „Свободна Европа“. От 2003 г. е водещ в бТВ, след което има предаване и в Нова телевизия. Води сутрешния блок на телевизията до 2008 г., когато е освободен за „неспазване на принципите на журналистическия плурализъм и използване на ефира за лични цели“. Подробности не са обявени.

Клуб Z

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.