Кола бомба уби десетки в сирийски град до границата с Турция

43 души загинаха при атентат с кола бомба в контролирания от бунтовниците град Азаз в Северна Сирия. Това съобщава Агенция „Франс прес“, позовавайки се на информация от Сирийския център за човешките права.

Група от опозицията съобщи, че шестима бунтовници са сред загиналите. Смята се обаче, че повечето жертви са цивилни. Десетки хора също са ранени при взрива в града, който се намира близо до турската граница.

Базираният във Великобритания център за правата на човека обяви, че вероятно броят на жертвите ще расте. Това е поредният от серията бомбени атентати в Азаз.

През ноември бунтовниците съобщиха, че 25 души – цивилни и бойци на опозицията, бяха убити при нападение с кола бомба по бунтовническите управления.

Бунтовниците обвиняват „Ислямска държава“, че стои зад атаките.

Взривът избухна на фона на крехко решение за спиране на огъня, наблюдавано в по-голямата част от Сирия. Договореното от правителствения съюзник Русия и подкрепящата бунтовниците Турция спиране на огъня не включва „Ислямска държава“ и бившия филиал на „Ал Кайда“ – „Джабат Фатах ал-Шам“.
Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.