Кой взриви директорския пост в училището в Сунгурларе?

/КРОСС/Мощен взрив избухна в понеделник сутрин в СОУ „Христо Ботев“ в град Сунгурларе. В училището се обучават над 700 деца, но поради ранния час на нападението пострадали няма. Изпочупени бяха прозорци и дограми на директорския кабинет.
Пред Нова телевизия директорът на учебното заведение сподели, че от няколко месеца получава заплахи, които касаят и него и семейството му.
„До вчера гледах малко несериозно на тези заплахи и обвинения, но след вчерашния взрив се притеснявам сериозно за живота и здравето на семейството ми и малкия ми син“, коментира за „Здравей, България“ директорът на СОУ „Христо Ботев“ в град Сунгурларе Николай Русев.
В тв ефира той показа две заплашителни писма, които е получавал, съответно през февруари и март тази година.
На едното писмо пише: „На крадците им режат пръстите на ръцете и едното ухо по желание“. Другият заплашителен текст завършва по следния начин: „Не забравяй, че имаш малка внучка“.
Николай Русев коментира, че е на директорския пост от 23 години и предположи, че това място сигурно е апетитно за много хора.
„Откакто въведоха делегираните бюджети, средствата, които влизат в училището са доста повече в сравнение с предишните години. В сградата на начален курс се намира единствената зимна градина в България с естествени цветя. Правени са много проверки и от прокуратурата, и от инспектората. Едва ли има училище, което да има четири комплексни проверки“, добави директорът на училището.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.