Кметът на Разград посрещна посланика на САЩ в България Ерик Рубин

Кметът на Разград посрещна днес посланика на САЩ в България Ерик Рубин. На срещата присъстваха още народният представител Десислава Атанасова и заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.

Гостът бе придружен от своята съпруга Никол Симънс, от Мария Галиндо – представител на департамента по търговия и Мила Бошнакова – департамент по земеделие.

Повод за тяхната визита в Разград е посещение в един от най-големите производители на пилешко месо у нас „Амета“ и първата копка на разширението на „Амилум България“.

Посланик Ерик Рубин изрази задоволството си от това, че посещението му в Лудогорието съвпада с много добри новини в икономическо отношение, като даде за пример утрешното събитие в „Амилум България“. Той посочи, че заводът за преработка на царевица е добър пример за успех и просперитет както за САЩ, така и за България и конкретно за разградския регион по отношение на икономическия растеж, на трудовата заетост и на износа. Дипломатът коментира още, че е впечатлен от богатото историческо наследство на района и изрази надежда все повече американци да посещават България и Разград, за да се насладят на всичко това.

В разговора между двете страни акцент бе икономическият растеж на общината, увеличаването на работни места, партньорските взаимоотношения.

Кметът Валентин Василев направи кратка презентация на региона и на особеностите му, описа икономическия профил на Община Разград, както и отбеляза основните културни и туристически места.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.