Кметът на Разград подписа първите два договора за безплатно саниране

Кметът на Разград Денчо Бояджиев подписа днес първите два договора за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Подписите и печатът бяха положени под договорите със сдруженията „Орел 12” и „Наш дом” в Разград.
Любопитното е, че двете сдружения са в големи сгради: „Орел 12” е блок с 9 входа и 210 апартамента, а „Наш дом” – висок блок на ул. „Свети Климент 46”с един вход, 53 апартамента и три търговски обекта на партера. Кметът ги нарече „Белите лястовици на Разград“, пожела им на добър час и да „повлекат” и други след себе си за включване в програмата. Предстои да бъдат обявени обществени поръчки за строителен надзор, енергийно и техническо обследване за паспортизация на сградите, проектиране и изпълнение на санирането.
Във връзка с Националната програма екип от Областна администрация Разград проведе разяснителни срещи с домоуправители на жилищни сгради в най-големия панелен квартал на Разград – „Орел”, която бяха направени срещи с домоуправителите и представители на всичките 29 блока там. Вървят и срещи в останалите квартали в града, както и с живеещите в блокове, допустими за саниране по програмата, от останалите градове и селища на областта. На всички тях хората получават необходимата им информация във връзка с безплатното саниране.
В областта вече има подписани и два тристранни договора за саниране по програмата.
На 4 март областният управител Петър Василев, като представител на държавата, положи подписа си под документите на сдруженията „Стефан Караджа 39” и „Райна Княгиня” – и двете от Кубрат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.