Кметът на Разград подари на кръщелници си, родени на 28 януари, детски колички

Кметът на Разград Денчо Бояджиев се срещна днес с най-малките си кръщелници и им подари детски колички. Вече 20-годишна традиция повелява градоначалникът да става кръщелник на децата, родени на Деня на Разград и те да получават от него първите си подаръци.

28 януари тази година се оказа твърде плодовит – на бял свят се появиха четири бебета: две момиченца и две момченца. Госпожица Селин Самиева е родена в Разград, тя е второ дете на семейство Лейля и Сезгин Хамдиеви. Моника Николаева пък е първото отроче на Пламена Иванова и Милен Дочев от Разград. Чаровницата се роди в Тутракан.
И двамината юнаци в карето рожденици на 28 януари се появиха на бял свят по желание на своите родители далечко от разградската болница. Втора рожба на семейство Христина и Крум Вълкови от Разград – Десислав, се роди във Варна. В Русе пък проплака другото момченце – Симеон Пеев – второто дете в семейството на Илка Йотова и Веселин Пеев от с.Гецово.
Кметът Денчо Бояджиев пожела на бебетата да растат здрави и щастливи, подари на майките красиви букети и ги покани заедно на парти идния 28 януари – за първия рожден ден децата.
С новите четири хлапета общият брой на кметските кръщелници стана 30. Всяка година за Деня на Разград градоначалникът организира специално тържество за родените на празника на града. Там децата също получават много подаръци и поздравления.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.