Клубът: „Лудогорец“ си тръгва от Разград, ако в понеделник ОбС гласува концесията в сегашния й вид

„Лудогорец“ няма да участва в процедурата за концесия на стадиона, ако докладната записка на кмета Валентин Василев бъде гласувана от Общинския съвет на заседанието в понеделник в този й вид.
Решението е взето на извънредно заседание на УК на ПФК „Лудогорец“ вчера и бе обявено на специална пресконференция днес от изпълнителния директор на клуба Ангел Петричев. На срещата с журналисти, общински съветници, фенове и много граждани в конферентната зала на „Лудогорец арена“ бяха още президентът на „Лудогорец“ Александър Александров и председателят на Съвета на директорите Теменуга Газдова.
Процедурата е толкова несъвършена, че ние като клуб няма да подпишем документ с толкова заложени в него мини. И още – условията към към концесионера са нелогични, нецелесъобразни и са насочени срещу инвеститора, клуба и хората на Лудогорието, каза Петричев. Теменуга Газдова конкретизира несъгласието на инвеститора в несъвършенства и противоречиви текстове в предложението на концесионен договор и най-вече в искането за месечна концесионна такса, равна на 0.5% от нетните приходи на клуба. Това ще ни вкара в непрекъснати спорове да доказваме какво сме спечелили, мотивира позицията на клуба А.Петричев

IMG_9675 (1296 x 864)Досега под формата на публично-частното партньорство сме вложили в стадиона над 4 милиона лева, предвиждаме да вложим още 19 000 000 лева и затова няма да отстъпим от настояването си в договора да няма клауза за концесионни възнаграждения.
Газдова каза още, че са имали среща с ръководството на общината, но не срещнали разбиране от тяхна страна. И бе категорична – активът ни са футболистите, а не стадионът. Той се прави за хората, за удобство на публиката, а футболистите могат да генерират приходи и на други места. Ангел Петричев допълни, че клубът има готовност за 24 часа да премести домакинските си мачове на стадион в съседен на Разград град. Въпросът е какво правим с хората, с нашите фенове? И тях ли ще натоварим с излишни разходи, зададе риторичен въпрос Петричев.
Александър Александров припомни, че „Лудогорец“ е направил два ремонта на стадиона и е построил тренировъчна база на над средно европейско ниво. Благодарим на общината за съдействието в общата ни работа досега, но няма да продължим, ако проектът за концесия не бъде променен. Защото покрай „Лудогорец“ и градът стана друг. А можеше проектът да бъде реализиран и другаде, включително в Австрия или Англия, каза Александров и призова хората и общинските съветници да подкрепят клуба.
Което срещна мигновената реакция на общинския съветник от Реформаторския блок Джипо Николов. Той обеща, че той и колегите му ще направят всичко възможно в понеделник докладната да не стига до гласуване, а веднага след това да бъде създадена работна група с представители на всички заинтерисовани страни и проектът за концесионна процедура да бъде преработен във вид, устройващ всички. Думите му бяха посрещнати с аплодисменти в залата и обещание за подкрепа и по време на самата сесия в понеделник.
IMG_9672 (1296 x 864)Мечтата ни е на този стадион да посрещнем с хората на Лудогорието, на фенове от цялата страна „Реал“ и „Барса“, на нашата трева да стъпи Леонел Меси. Ако общината обаче не иска, проблемът не е наш, няма да позволим да ни извиват ръцете, каза Петричев.
Ще се оттеглим, а нека общината си регистрира клуб и покаже как се печели от него. Но прогнозата на шефовете на „Лудогорец“ е, че, ако в понеделник докладната мине през сесията в сегашния си вид, догодина стадионът ще бъде паметник на човешката глупост и инат.
По време на пресконференцията се прокраднаха и догадки дали това не е друг начин да бъде спрян „Лудогорец“, в което и тримата участващи в срещата босове на клуба отказаха да повярват – че в спорта може толкова грубо да се намеси политиката. И изразиха надежда така предложеният текст просто да не е добре огледан и проблемът да отпадне само след броени часове – в понеделник след обяд. Ако това стане, бели петна в отношенията ни с общината няма да има, категоричен бе на финала Ангел Петричев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.