Кирил и Георги Домусчиеви откриха най-модерната у нас трибуна за гости на „Лудогорец арена“

Час преди мача на „Лудогорец“ в първия предварителен кръг на Шампионската лига собствениците на отбора – братята Кирил и Георги Домусчиеви, прерязаха лентата на най-новата и най-модерната у нас трибуна за гостуващи фенове на бижуто „Лудогорец арена“. Гости на ритуала бяха още областният управител Гюнай Хюсмен и зам.-кметът на Разград Галина Георгиева.

Тържествен водосвет преди това за здраве на собствениците, всички ангажирани с отбора, на жителите на Разград и гостуващите на стадиона отслужи отец Георги.

Трибуната е копие на трибуна „Моци“, разполага с 2280 места с меки седалки като на „Алианц арена“, кетъринг, тоалетни и лекарски кабинет, в случай на спешна помощ за някого по време на мач. Пред сектора има пластмасова преграда, да бъдат предпазени играчите от хвърляни предмети от гостуващи агитки , а и нахлуване на фенове на терена. Подготвя се и изграждането на познатата и от много европейски стадиони висока мрежа, която пък няма да позволява и на топката да влиза в сектора след неточен удар към вратата. Такава мрежа ще бъде поставена и пред отсрещната трибуна „Моци“.

Първи тази вечер опитаха екстрите на новата трибуна петдесетината фенове на „Крусайдерс“ от Северна Ирландия.

Така сега стадион „Лудогорец арена“ разполага с почти 11 000 места и ще може да посреща мачове до четвъртфинали включително от евротурнирите.

След откриването Георги Домусчиев пожела успех на отбора в шампионата и евротурнирите и съобщи, че в проектна готовност е последната за ново изграждане – централната трибуна на стадиона. Изчакват се обаче последните изисквания на УЕФА, които ще са в сила от 2020 година, за да бъдат изпълнени и те при реконструкцията. Строителните работи ще започнат в началото на идната година.

Така изглежда "Лудогорец арена" от най-високата точка на новия сектор "Г".
Така изглежда „Лудогорец арена“ от най-високата точка на новия сектор „Г“.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.