Ким Чен-ун се е съгласил да се срещне с Доналд Тръмп в демилитаризираната зона

Южнокорейският президент Мун Дже-ин е убедил севернокорейския лидер Ким Чен-ун да се съгласи срещата му с американския президент Доналд Тръмп да се състои на същото място, на което се срещнаха лидерите на двете Кореи миналия петък. Това съобщи Си Ен Ен, като се позова на анонимен осведомен източник.

Мун и Ким се срещнаха в демилитаризираната зона на границата между Северна и Южна Корея.

Мястото било най-подходящо от логистична гледна точка за Ким, тъй като медийното оборудване вече е налице, което би позволило срещата да се състои „в края на май“, твърди източникът. Според него пътуването до северната част на демилитаризираната зона би дало на Тръмп шанс да влезе в историята. Южнокорейският президент също щял да участва в срещата по някакъв начин.

Според висш служител от Белия дом предложението не било изненада за сътрудниците на американския президент, който бил ентусиазиран от идеята.

Така при положителен резултат от разговорите ще има голям празник на място, а не в трета страна, обяснил милиардерът.

Телевизионните камери следяха всяка стъпка от срещата между лидерите на двете Кореи в петък. Тръмп също искал да бъде заснет в подобни сцени, когато стане първият действащ президент на САЩ, който се среща със севернокорейски лидер.

Той силно желае да бъде част от „ръкостискане през границата“, но също така иска снимките да документират момента, ако реши да стане и да си тръгне от преговорите, добавя анонимният източник, цитиран от Си Ен Ен.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.