Ким Чен Ун екзекутира министър, задрямал по време на среща

Двама високопоставени севернокорейски служители са били екзекутирани със зенитни оръжия по нареждане на вожда Ким Чен Ун. Екзекуциите са били извършени в началото на август. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на южнокорейски вестник, който цитира неназовани източници.

Ри Йонг Ин, високопоставен служител в Министерство на образованието – вероятно министър, е бил арестуван, защото задрямал по време на среща с Ким. Той бил обвинен за корупция преди да бъде убит, пише вестникът. Бившият земеделски министър Хуанг Мин е бил екзекутиран заради предложен от него проект, който бил директно предизвикателство за ръководството на Ким Чен Ун.

Ако е истина, това ще бъдат първите екзекуции, наредени от Ким Чен Ун извън партията му или армията, отбелязва вестникът. Говорителят на Министерството на обединението в Южна Корея не може веднага да потвърди информацията на вестник JoongAng.

Вождът на Северна Корея извърши серия от екзекуции, откакто дойде на власт през 2011 г. след смъртта на баща му.

Ким Чен Ун продължава да замества старата гвардия на режима на баща си с лоялни лица, твърди професор по политически науки в университета в Южна Корея.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.