Карл Лагерфелд укрил данъци от 20 млн. евро

Дизайнерът Карл Лагерфелд може да пострада заради укрити от френските власти данъци на стойност 20 млн. евро. Смята се, че това е ставало посредством финансови схеми между няколко компании, съобщава списание „Експрес“.
Френският министър на финансите не пожела да коментира случая, позовавайки се на данъчната тайна. Няма коментар и от говорителя на Лагерфелд.
Според „Експрес“ артистичният директор на модната къща „Шанел“ е използвал сложна схема за укриване на данъци, минаваща през Франция, Ирландия, Британските Вирджински острови и САЩ. Френските фискални власти подозират, че по този начин в продължение на шест години Лагерфелд е укрил от данъчните 20 млн. евро.
Преди време по въпроса бе възбудено следствие, последвано през 2013 г. от обиск в създадената от дизайнера парижка книжарница 7L. В нейните баланси бе открит дефицит от 6,6 млн. евро и тя не плащаше данъци. Но според „Експрес“ въпросната книжарница подслонявала и фотостудиото, което събирало приходите на Лагерфелд като фотограф и се държи от британска компания. Чрез нея били укрити приходите от професионалната фотографска дейност на модния ас.
82-годишният Карл Лагерфелд е един от най-прочутите дизайнери в света. Откакто през 1983 г. пое „Шанел“, компанията се изкачи сред най-ценните глобални марки, отбелязва „Форбс“.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.