Капанският ансамбъл представи „Кино на село” във Варна

Най-новият авторски спектакъл на хореографа Румян Занев „Кино на село” представи Капанският ансамбъл снощи в залата на Фестивалния и конгресен център в морската ни столица Варна.
„Браво! Елате пак! – бе спонтанната реакцията на публиката след финалните надписи /точно като на истинско кино/ на постановката. Леко, различно, многоцветно и оригинално поднасяне на фолклора. И с много, много настроение на артистите на сцената, допълваха зрители общото впечатление от видяното.
Цветя и снимки за спомен с певици, танцьори, музиканти. С много хора и от различни места. Включително и за Финландия.DSC_0023
Варна бе второто място където Капанският ансамбъл показа постановката „Кино на село”. Премиерата й бе подарък за разградчани за Коледа, „Кино на село” бе и част от тържествата за Деня на Разград.
Следващите, които ще могат да се насладят на магията на българския фолклор, представена модерно от Капанския ансамбъл, ще бъдат жителите и гостите на Павликени- ансамбълът ще бъде там идния понеделник – 29 юни.
За новата постановка на директора, главен художествен ръководител и хореограф на формацията Румян Занев и майсторството на артистите в състава, както и заради най-високата награда на Съюза на музикалните и танцови дейци в България – „Кристална лира” за 2014 година, в навечерието на 24 май Капанският ансамбъл бе удостоен от Общинския съвет в Разград с наградата „Златен пегас”.DSC_0039
„Кино на село” е музикално-танцова постановка, в която изненаданите от първата си среща със седмото изкуство хора стават главни герои във филма. А той наистина започва и свършва с движещи се бързо като в зората на киното черно-бели и цветни кадри на изпълнителите и солистите и надписи и кой кой е в прожекцията. Между това в началото и края – виртуозни танцови, оркестрови, вокални и камерни изпълнения, които естествено градират вихрения финал на спектакъла с участието на всички състави в ансамбъла: 22 танцьори, 16 певици и 11 оркестранти.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.