Канада въвежда значителни облекчения във визовия режим за български граждани

Българските граждани ще могат да ползват значителни облекчения при пътуванията си до Канада от следващата година, съобщава канадският премиер Стивън Харпър в писмо до министър-председателя Бойко Борисов.
Полученото днес съобщение идва по-малко от месец след посещението в Канада на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, отбелязва правителственият пресцентър.
Според приетото от канадските власти решение, от 2016 г. българските граждани, които са имали виза от Канада в последните 10 години, както и притежателите на неимигрантски визи за САЩ, са освободени от кандидатстване за разрешение за пътуване до Канада. За тях ще е необходима само регистрация по Електронната система за разрешение за пътуване (eTA) на Канада.
„Това решение ще улесни пътуванията на много български граждани. Надявам се, че нововъведените облекчения ще доведат до разширяване и задълбочаване на вече добрите взаимоотношения между нашите два народа и на силните икономически връзки между страните ни“, се казва в писмото на премиера Харпър. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.