Камион се вряза в няколко къщи в Китай и уби петима, друг се вряза в пешеходци в Мелбърн, трима души са загинали

Камион се вряза в няколко къщи в Китай и уби петима, съобщи Daily Mail. Сред загиналите е и водачът. Ужасяващата случка се е разиграла в провинция Хаюан.
На кръстовището има камера за наблюдение на трафика, която е заснела как натовареният с пясък камион с висока скорост прелита, очевидно трудно контролиран. По чудо се разминава с кола и двама пешеходци, но помита няколко къщи, отвявайки ги все едно са направени от кибритени клечки.
Още трима са пострадалите, които са настанени в болница.
Властите са изключили вероятността водачът да е бил под влияние на алкохол или наркотици.
Разследването продължава. Все още не е изключена версията за терористичен акт, защото в региона има отделни сепаратистки групи.

Междувременно, трима души загинаха, а най-малко 20 са ранени, след като мъж умишлено се вряза с автомобил в пешеходци в центъра на Мелбърн, съобщи австралийската полиция.
Инцидентът е станал в 13:30 ч. (местно време) на улица „Бурк стрийт мол“. На пострадалите в момента се оказва лекарска помощ. Шофьорът на автомобила е арестуван.
„Конкретните причини за обстоятелствата около случилото се, предстоят да бъдат изяснени и ние ще осигурим допълнителна информация, когато разполагаме с такава. Полицията моли гражданите да избягват района“, отбелязаха от полицейското управление на австралийския щат Виктория.
Засега няма данни случаят да е свързан с тероризъм. Тези дни в Мелбърн се провежда шампионата по тенис Australian Open, във връзка с който пристигнаха хиляди чуждестранни туристи.
Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.