Камерън поздрави Уилям и Кейт за раждането на второто им дете

Британският премиер Дейвид Камерън поздрави принц Уилям и съпругата му Кейт за раждането на второто им дете.
Днес херцогинята на Кеймбридж роди момиче.
„Моите поздравления към херцога и херцогинята на Кеймбридж за раждането на момиченцето им. Аз съм много щастлив за тях“, написа британският премиер в микроблога си в Twitter.
Второто дете на Кейт и Уилям ще носи титлата принцеса на Кеймбридж и ще е четвъртота по ред за наследяване нас трона на Великобритания.
Всенародна радост обхвана британската столица Лондон при вестта, че принц Хари и принцеса Кейт са станали родители на момиченце. Въодушевлението настъпи още в първите секунди, когато кралският глашатай обяви новината пред болница „Сейнт Мери“, а в същото време от двореца Кенсингтън я разпространиха в медиите. Новината беше посрещната с одобрителни възгласи. Малко след това около болницата започнаха да се чуват скандирания на почитатели на кралското семейство.
Още преди раждането агитки надаваха глас около лечебното заведение. След благата вест около сградата започнахда се чуват песни, сред които и популярната „Честит рожден ден“, макар изпълнителите още да не знаят името на бебето, за да го включат в песента. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.