Как да живеем с 10 години повече?

ак да запазим здравето си днес, когато не се движим и ядем вредна храна. Това е въпрос, който вълнува всички.
Барбара Ботани е „естествен лечител“. Тя дава съвети на хората за това, как да живеят по-добре, като твърди, че всичко, което трябва да направите, е лесно, естествено и съвсем естествено за организма.

Вижте нейните съвети:

1. Не правете компромис със съня си.

Недоспиването може да причини проблеми с кръвното, с теглото, с настроението, като може да причини и/или влоши редица заболявания.

Не само, че не трябва да правите компромис с него, но и е добре да си осигурите комфорт, като копринени чаршафи, или поне копринени калъфки за възглавници, съветва Ботани.

2. Престанете да се тревожите за ежедневни проблеми.

Да се ядосваме е вредно, а ние го правим ежедневно и то за дребни неща – някой ни е блъснал в метрото, някой в офиса е забравил да включи кафемашината, и т.н.

Избирайте внимателно нещата, за които си заслужава да отделяте време и нерви.

3. Намалете кафето.

Ботани казва, че най-новото изследване на университета на Гьотенберг върху факторите, които помагат за по-качествен живот след 50 години показват, че трябва да поддържаме ниски нива холестерол, да спрем пушенето и да намалим кафето.

4. Усмихвайте се на другите.

За нашето здраве е важно да се усмихваме на хората и да получаваме усмивка в отговор.

5. Не стойте седнали дълго време.

Хората, които прекарват голяма част от времето си седнали живеят по-малко и това се доказва от много изследвания. В едно изследване се твърди, че след 25-годишна възраст всеки час, който прекарваме в седене съкращава живота ни с 22 минути.

6. Не бъдете прекалено взискателни към себе си.

Човек трябва да проявява състрадание към самия себе си. Ако той не се обвинява за това, че е преживял стресов момент, че не може да се вземе в ръце, само ще спечели. Животът му ще стане по-лек и щастлив.

Хората, които не проявяват състрадание към самите себе си, са много по-силно подложени на стрес. Те не се абстрахират от преживяното, а непрекъснато се връщат към него, което повишава риска от възникване на болести, сред които рак, сърдечносъдови заболявания, болестта на Алцхаймер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.