Кабинетът дава допълнително 7 млн. по заръката „полицай във всяко село“

Министерският съвет прие План за противодействие на битовата престъпност. За повишаване на сигурността са набелязани поредица от мерки.
В националната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност ще участват 1140 полицейски автомобила, предназначени за извършване на охранителна дейност. За обезпечаването на мобилността на полицейските патрули в малките и отдалечени населени места са необходими 300 нови полицейски автомобили на стойност около 8 млн. лв., от които 6 млн. лв. от бюджета на МВР за 2017 г. и 2 млн. лв. – допълнително отпуснати средства.
В тази връзка правителството одобри постановление за допълнителни разходи по бюджета на ведомството за 2017 г. 5 млн. лв. са предвидени за текущи разходи за изпълнение на дейности по противодействие на битовата престъпност, а 2 млн. лв. за закупуване на нови моторни превозни средства.

Във връзка с променената концепция за увеличено полицейско присъствие в малки населени места бяха направени разчети за необходимия щат в областните дирекции и СДВР по утвърдена методика, отчитаща основни фактори като брой на населението, криминогенна обстановка и разположение на областта.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.