И тази година само ще кърпят дупките по разградските улици

Веднага щом времето позволи, ще започнат пролетните кърпежи на дупките по улиците на Разград. Увеличаваме двойно числеността на работниците в общинското предприятие, ангажирано с ремонта на улиците в града“, каза за Радио „Шумен“ заместник-кметът Любомир Цонев. Новоназначените петима души ще работят предимно в квартал „Орел”, където улиците са в най-окаяно състояние.
Общинското предприятие „Ремонтстрой“ поддържа маркировката на улиците и на уличното осветление, но се занимава и с чисто строителни дейности, насочени към благоустройството – основно малки ремонти, включително кърпене на улици, ремонт на общински обекти и жилища.
Община Разград е осигурила необходимата техника и материали за бърза и качествена работа на бригадите. В ремонтите на улиците ще бъдат вложени над 6 000 000 лева. Средствата са част от изтегления от общината заем от 7 000 000 лева. Още преди повече от година кметът Денчо Бояджиев обяви, че вижда решаването на поне част от проблема с кратерите по улиците със сили на общината, защото с обществените поръчки се губи много време и когато вече може формално работата да започне, навън е късна есен или люта зима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.