Ислямска държава призова за атентати в Германия

„Ислямска държава“ е публикувала в интернет снимки и призиви към германските мюсюлмани да извършат в Германия нападения, подобни на тези в Брюксел. Като цели са посочени канцлерството и летището в Бон, съобщи разузнавателната група SITE, предаде Ройтерс.

Западна Европа е в състояние на повишена готовност, след като при самоубийствени атентати на „Ислямска държава“ в белгийската столица миналата седмица загинаха 32 души. Вчера Франция съобщи, че повдига обвинения срещу мъж, заподозрян в планиране на нападение, припомня Ройтерс.

Публикуваните от „Ислямска държава“ снимки и графики, публикувани днес от германските медии, включват лозунги на немски, призоваващи мюсюлманите към насилие срещу „врага на Аллах“. Федералната криминална служба (БКА) обаче заяви, че публикуването на снимките не налага допълнителни мерки за сигурност.

„Знаем за тези материали и нашите експерти ги проверяват. Ясно е, че Германия е във фокуса на международния тероризъм и може да се случат нападения, но този материал не променя нашата оценка на сигурността“, заяви говорителка на БКА.

Директорът на БКА Холгер Мюнх каза след нападенията в Брюксел на 22 март, че „Ислямска държава“ се стреми да извърши зрелищни атаки в Европа, защото понася поражения на бойните полета в Сирия и Ирак.

 

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.