Информацията за готвен атентат в София била в резултат на неуредени любовни отношения

Информацията за готвен атентат в района на кв.“Изток“ е дошла след сигнал на телефон 112 и се е оказала резултат от неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин. Това е докладвал председателят на ДАНС Димитър Георгиев на премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.
В ранните часове на днешния ден консулската служба на Държавния департамент предупреди американските граждани да се въздържат от преминаване в района на бившия хотел „Плиска“ заради опасност от терористична атака срещу автобус.
По-рано днес главният секретар на МВР обяви, че сигналът е проверен и не е открита опасност за гражданите. В хода на проверките българските служби са обменили информацията с международните си партньори.
„Няма реална опасност за гражданите и гостите на София. Запознат съм в детайли с проверката на българските служби. Сигналът е с ниска степен на опасност, но в ситуацията, в която се намираме, сме длъжни да проверяваме всяко твърдение за заплаха. Абсолютно недопустим и некоректен е начинът, по който американските дипломати изнесоха в публичното пространство информацията, получена от българските им колеги. Искам да уверя българските граждани, че държавата проверява всеки един сигнал, който би представлявал опасност за гражданите, и не би скрила от обществото, ако съществува и най-малка заплаха за здравето и живота на хората“, заяви министър-председателят.
Информацията за готвен атентат в района на квартал „Изток“ в столицата не отговаря на истината, се посочва в изявление от Министерски съвет, след като тази сутрин председателят на ДАНС Димитър Георгиев се е срещнал с премиера Бойко Борисов.
Сигналът, който нашите служби са проверявали, е подаден първоначално на телефон 112, проверен е от ДАНС и МВР. Проверката е установила, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чуждестранен гражданин, се посочва в съобщението от Министерски съвет.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.