Институциите нямат намерение да правят реформи, каза Христо Иванов

Правителството на България отказва да допусне каквато и да било промяна. Това е един от ключовите проблеми на България, посочи в политическия си доклад пред членовете на „Да, България“ Христо Иванов на първата национална конференция на движението, съобщиха от пресцентъра му.
„Най-важният политически въпрос пред страната ни днес е: как да преминем в режим на реформи? Нито една от парламентарните партии и държавните институции няма ни най-малко намерение да работи в такава насока. Цялата ни политическа класа е продукт на това отровно статукво и се подчинява на един единствен рефлекс – борбата за неговото съхраняване. Именно от гледна точка на този най-важен за страната ни въпрос – как да тръгнем по пътя на реформите – между ГЕРБ, БСП и ДПС няма никаква разлика“, заяви той.
„Неслучайно всички възможни фактори за промяна на това статукво в нашата страна са грижливо запушени: медиите са задушени, правосъдието е унизено. Всеки, който надига глас бива смачкан по унизителен начин – отново погледнете тези майки Тихомълком политическият картел се отказа и от един друг потенциален източник на промяна: електронното гласуване. Никой нямаше лице да застане пред хората и да каже: обещанието за електронно гласуване няма да се случи“, продължи той.
На конференцията на „Да, България“ беше показано нагледно как се гласува електронно. „Нима българската държава не може да даде възможността на българите в чужбина да участват в решаването на въпросите на родината си? Може. Но не иска. Защото тези хора са, много от тях, по-независими от гласоподавателите, на които те разчита нашата система вътре. Затова ги е страх“, каза Иванов.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.