Институциите на ЕС и как функционират те?

На среща с ученици от 8 и 10 клас и техни преподаватели от Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи” в Разград, екипът на Областния информационен център отговори на този въпрос.

Гимназистите членуват в клубовете по интереси „Туризъм” и „Умения на 21 век”, създадени по проект „Твоят час” на ОП „Наука и образование за интелигентен растеж”. Заниманията в двете извънкласни форми се ръководят от Красимира Рачева и Цветалина Занкова.

Присъстващите научиха основни моменти и принципи относно създаването и укрепването на Европейския съюз, както и подробности за работата на по-важните негови институции. Разяснени бяха техните отговорности и механизмите за попълването им. Обърнато беше внимание на участието на български представители в Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на ЕС.

Разгледани бяха приоритетите и задачите на Българското председателство на Съвета на ЕС. Подчертана бе важната роля на страната относно модерирането на дискусията за Политиката на сближаване след 2020 година.

/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.