Изплащат пенсиите от 7 април, с тях са и надбавките за Великден

Изплащането на априлските пенсии чрез пощенските станции в страната ще започне от 7 април и ще приключи на 20 април. Както правителството реши преди около месец, за Великден пенсионерите ще получат и еднократна допълнителна сума в размер на 40 лева за тези, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец април 2015 г., е в размер до 286 лева, включително.
Хората да бъдат спокойни, ще си получат пенсиите, ще си получат великденските надбавки, направили сме всичко възможно това да се случи, увери от ефира на БНР изпълнителният директор на Български пощи Деян Дънешки.
На обвиненията, че Българските пощи избират по непрозрачен начин фирма-охранител Деян Дънешки отговори: „В момента има компания, която е избрана по Закона за обществените поръчки с договаряне, без обявление. Временният договор, който сме сключили с фирмата-излънител няма да бъде на стойност повече от 8-10 милиона. На годишна база условията, които сме договорили ни осигуряват около половин милион икономия. Не може да има обвинение, че работим извън закона за обществените поръчки, защото тече период на обжалване на основната процедура. Обвиненията срещу нас в медиите са от наши бивши служители.“ /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.