Иван Гайдаров – пръв на „Златен микрофон” в Казахстан

С първа награда в най-силната група от 14 до 17 години на фестивала „Златен микрофон” в Костанай – Казахстан, се завърна Иван Гайдаров. Спечелил сред общо 26 певци, близо половината от тях отлично пеещи момчета /както сам ги определя Иван/ при това с песента на недолюбвания твърде по тамошните географскиGaidarov ширини Стас Михайлов „Королева вдохновения” и то с пълен сбор точки 80 – осем десетки от осемте члена на журито. Което пък било от представители на страните участнички в конкурса: Естония, Литва, Беларус, Русия, Башкирия, Казахстан, Армения и България. Иван Гайдаров даже минал на предварително прослушване, за да се убедят организаторите, че предлаганата версия на песента на Стас Михайлов си струва…
На българската си песен „По първи петли” на Васко Найденов, Иван събрал трети резултат – пет десетки и три деветки.
Много силен конкурс, конкурс на който съперничеството е страхотно, но я няма злобата. Обратно – помагат ти. Посрещнаха ни бивши лауреати и призьори на конкурса, те организираха свободното ни време, вечерта на приятелството, създадоха страхотна атмосфера, разказва талантът.
Впечатлени от чутото и видяното, организаторите поканили Иван да закрие гала вечерта. И единствено на него разрешили репетиция. Той предложил и изпълнил „Аз и ти, ти и аз” на Теодор Койчинов.
Певецът се прибра в България с приза за първото място, лаптоп и… покана за участие в големия конкурс в столицата на Казахстан – Астана, през юли.
Иван Гайдаров е възпитаник на Надя Радославова и Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие” в Разград. Пътува за конкурса „Златен микрофон” по покана на Николай Текелиев – мениджър на Националния пресклуб на БТА и представител на България за редица международни конкурси по света. Текелиев срещнал за пръв път Иван на фестивала „Речни ноти” в Тутракан по-миналата година, а след като го чул тази зима на „Път към славата” в София отсякъл, че ще го води в Казахстан. Казал и го сторил. Оказва се, с избора на Иван е уцелил десетката.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.