Зукърбърг: Ще са нужни години, за да се разрешат проблемите на „Фейсбук“

„Фейсбук“ ще има вероятно нужна от „няколко години“, за да разреши проблемите, разкрити от скандала за пропуските на социалната мрежа при защита на личните данни на потребителите ѝ, заявява създателят ѝ Марк Зукърбърг в интервю за сайта „Вокс“.

Един от основните проблеми на „Фейсбук“ е неговият „идеализъм“, защото той дълго време виждаше само добрите страни на свързването чрез интернет между хората, казва Зукърбърг.

Не прекарахме достатъчно време, за да инвестираме или да размишляваме върху лошите страни на използването на някои от инструментите ни, допълва той.

Мисля сега, че хората напълно основателно се фокусират върху някои от рисковете и върху лошите страни, добавя той.

Мисля, че ще разрешим този проблем, но това ще отнеме няколко години. Бих искал да разреша всички тези въпроси за три или четири месеца, но истината е, че за някои от тях ще е нужно повече време, допълва Зукърбърг.

В интервюто той отхвърля критиките на президента на „Епъл“ Тим Кук, според когото „Фейсбук“ е имал проблеми заради икономическия си модел.

Мисля, че този аргумент, че ако не плащате, на нас няма да ни пука за вас, е формулиран с много лека ръка. И той не отговаря изобщо на истината, казва Зукърбърг, визирайки критиките на Кук.

Действителността е, че ако вие искате да създадете една услуга, която помага за свързването на всеки на планетата, тогава много хора няма да имат средствата да платят. Ето защо, както е при много медии, един модел, базиран на рекламата, е единственият рационален модел, казва ръководителят на „Фейсбук“.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.