Захванаха ремонт на общински пътища в Лозница по проект

С разбита в кофа на багер бутилка шампанско, християнска и мюсюлманска молитва днес край лознишкото село Сейдол бе даден стартът на втората част от проекта „Подобряване достъпа до основни услуги на населението на община Лозница чрез реконструкция на общински пътища и рехабилитация на водоснабдителни мрежи“. Строителните работи включват ремонт на два общински пътя: Чудомир–Тръбач–Сейдол–Островче и Студенец–Гороцвет – до главния път за Шумен.
Това е последният европроект в община Лозница за програмния период 2007–2013 г.
Ремонтът на пътищата трябва да повиши икономическата и социална привлекателност и да подобри качеството на живот в населените места на общината. Очакванията са нормалните условия за движение по шосетата да повишат мобилността на хората в района за адекватния им в XXI век достъп до услуги и стоки, при това с намалени разходи за транспорт и безопасност по време на пътуванията, а и да привлекат инвеститори в южната част на областта. Общата дължина на реконструираната общинска пътна мрежа ще е почти девет километра и половина, каза за e-Razgrad инж. Данаила Савова, директор на дирекция „Местно развитие и екология, устройство на територията и стопански дейности“ в общината.
Проектът се финансира чрез Държавен фонд „Земеделие” по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и е на стойност 3 731 263 лева. Строително-ремонтните работи включват профилиране на банкети и канавки, запечатване на пукнатини, изкърпване на деформации, фрезоване, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон, полагане на хоризонтална маркировка, монтаж на пътни знаци, изсичане на храсти и оформяне корони дървета.
По разчети ремонтът трябва да приключи седмица преди Коледа, но очакванията са децата от селата по трасето да отидат на училище на 15 септември по обновените пътища.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.