Засякоха над 1500 нарушители в акция „Скорост“

1126 случая на превишена скорост и още други 387 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани от служители на пътна полиция, по време на приключилата днес сутринта операция 24 часа контрол на скоростта, съобщават от Главна дирекция „Национална полиция“. За констатираните нарушения на скоростния режим са съставени 591 акта и 474 фиша. Съгласно Закона за движение по пътищата, на 61 водачи на автомобили, които не са санкционирани на място поради невъзможност за безопасно спиране, ще бъдат изпратени покани за явяване в съответното структурно поделение на МВР. На базата на изготвения снимков/видео материал спрямо тях ще бъдат предприети действия по административно-наказателен ред.
В специализираната операция участваха 319 служители от областните полицейски дирекции и СДВР, които контролираха спазването на ограниченията за скорост в общо 521 точки в страната.
По време на акцията е констатирано общо понижение на средната скорост на придвижване на територията на страната. Резултатът е денонощие без жертви на пътя. Регистрирани са 156 леки пътно-транспортни произшествия и 20 тежки, в които са пострадали 24 души. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.