Застрахователна компания „Олимпик“ фалира: 200 хил. коли остават без „Гражданска отговорност“

На сайта на компанията излезе и съобщение че, „Олимпик“ е в несъстоятелност.
В него се казва, че Павлос Накузи от Mazars Limited е назначен като временен ликвидатор. В него се цитира и законът, според който всички застрахователни полици издадени от дружеството се прекратяват едновременно с публикуването на назначаването на Временния ликвидатор в Държавен вестник на Кипър. Тази публикация ще се извърши в петък (17 август). „Всички притежатели на такива полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие“, пише още в сайта на „Олимпик“

Припомняме, че кипърската компания, която има клон и у нас, е с отнет лиценз след решение на Комисията за финансов надзор (оповестено на 10 май). От него се разбира, че причината за наложената мярка е неплатежоспособността на дружеството.

Това означава,че близо 200 хиляди автомобила в България остават без задължителната застраховка „Гражданска отговорност” от петък.

Застраховани към компанията чакат изплащане на щети с месеци и без да получат обяснение.

В България Комисията за финансов надзор (КФН) е органът, който контролира застрахователите.

 

Въпреки, че по закон процент от всяка застраховка „Гражданска отговорност” се насочва към Гаранционния фонд, който изплаща щети, когато се случват катастрофи с автомобили без застраховка. Оттам обявиха, че дейността на „Олимпик” на територията на България не се гарантира от тях.

Всъщност единственото, което е ясно до момента е, че 200 хиляди коли ще останат без „Гражданска отговорност”.

Дали в срок от 2-3 дни собствениците им ще успеят да си купят нови застраховки не е ясно.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.