Заседание на СДС започна с напрежение и викове „Оставка“ за Божидар Лукарски

Напрежение беляза началото на заседанието на Националния съвет на СДС, който се провежда в Дома на културата в „Красно село“ в София.
Малко преди 11:40 ч. заседанието бе прекратено за един час, в което делегатите от структури, които според ръководството не са си платили членския внос, трябва да напуснат залата. При отварянето на вратите, няколко делегати се сбиха.
Преди началото на заседанието пък охранители се опитаха да осуетят влизането на делегати от опозиционни структури на лидера на СДС Божидар Лукарски. Охранителите бяха в черни сака без обозначителни баджове и дори попречиха на фоторепортера на „Дневник“ да снима влизането на Божидар Лукарски във фоайето на сградата.
Достъпът до залата беше ограничен за медиите.
След намесата на част от заместник-председателите на СДС все пак бе решено въпросът с това дали делегатите от структури, за които се смята, че не са платили членския си внос, да бъдат допуснати до гласуване, да бъде решен на самото заседание.
Зам.-председателят Емил Кабаиванов каза, че Лукарски сам е заявил, че е наел охранителната фирма. Според Димо Стоянов, председател на областната структура на СДС в Хасково, това е опит да не бъдат допуснати до заседанието структурите, които искат оставката на Лукарски. По думите му делегатите от тези структури формират около 40% от гласовете в Националния съвет. Според устава на СДС пък за поставянето на въпроса за оставката на председателя на организацията са нужни една трета от гласовете.
Заседанието започна с мощни викове „Оставка“ и „СДС“.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.