Започва строителството на кръговото в центъра

Започва строителството на кръговото движение в центъра на Разград. От общината обявиха предстоящите строително-монтажни работи в следващите дни по проекта за ремонта на централната градска част.
В пространството пред блок „Пеперуда“ машини и хора ще демонтират и разкъртят съществуващите настилки, бордюри и стени, ще бъдат подменени водопроводът и останалите комуникации под земята, за да се осигури и подход към затворената в момента ул. „Ст. Караджа“ /към Централна кооперативна банка/.IMG_0631
Новото в предстоящото строителство е и ситуирането на пл. „Момина чешма“ /Ларгото/, терена около пиацата на такситата, самата Момина чешма и паркинга около джамията и площад „Независимост“ /пред Общинския културен център/ в едно общо пространство и естествената му връзка с градинката около Часовниковата кула. На мястото вече са очертани новите градинки, подходи със стъпала и рампи за хора с увреждания и детски колички. Ще бъде изградена и напоителна система.
По пешеходната част от бул. „България” ще бъдат извозвани на останали строителни материали, ще бъдат довършени настилките и ще бъдат демонтирани излишни стълбове за улично осветление.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.