Задава се вторият леден пик на зимата

Задава се вторият леден пик на зимата, сочи средносрочната прогноза на метеоролозите. Днес облачността постепенно ще се увеличава. Дъжд ще завали отначало в Западна България, а до вечерта и на места в централните райони на страната. През нощта в най-северните части на страната дъждът ще преминава в сняг.
Температурите и атмосферното налягане постепенно ще се понижават. Вятърът
постепенно ще се ориентира от Североизок.
Зимата ще ни връхлети утре с нахлуването на мощен Средиземноморски циклон с обилни валежи. Ще се образува значителна снежна покривка. Дори в равнинните части – до 30 сантиметра. Най-сериозни валежи от сняг се очакват в неделя срещу понеделник. Заради преминаването на дъжда в сняг, се очакват поледици, а пък заради ледения вятър от Североизток – виелици и навявания особено в Лудогорието и цяла Североизточна България.
Всичко това ще се случи в следващите 72 часа, твърдят метеоролозите. Което пък ще подложи на изпитания фирмите, ангажирани със снегопочистването. И заради което не бива да се пътува, освен ако това е неотложно.
Следващата седмица ще е ледена., защото времето ще се изясни и температурите, особена през нощта, ще бъдат между минус 10 до минус 15 градуса, но минус 18 градуса
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.