Животновъди блокираха Дунав мост

Животновъди успяха да блокират Дунав мост при протеста си днес. Първоначално движението по моста беше спряно около 11 часа за 10-15 минути, като след това периодично бяха пропускани да минат товарни автомобили и леки коли.
Малко преди 12 часа обаче протестиращите блокираха изцяло Дунав мост и спряха движението, при което се образуваха колони от чакащи автомобили.
Млекопроизводителите изляха около 40 литра мляко.
Една от основните причини за недоволството е вносът на дотирано мляко от чужбина, което подбива българската продукция.
Проблемът е от около 6 месеца, когато Европейският съюз реши да подпомогне най-засегнатите страни, които търпят загуби заради руското ембарго. „Така в държави като Полша, Унгария, Германия бяха налети едни пари и продукцията им поевтиня. Сега тя се изнася за страни като България и Румъния, на цени от 0.45 лв. за литър“, коментира един от млекопроизводителите Стефан Петров, цитиран от Дарик. Той има кравеферма със 140 крави в с. Божурово, Разградско.
Очаква се днешният протест да бъде продължителен, като хората се заканиха, че ако не се вземат мерки от държавата, отново ще болкират Дунав мост, но този път – заедно с румънски производители, които са в сходна ситуация. Общият протест вече бил обсъден с тях. /КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.