Етерични масла вместо антибиотици

Смята се, че антибиотичната резистентност причинява на американците над $ 20 милиарда допълнителни разходи за здравеопазването всяка година, произтичаща от лечението на иначе предотвратими инфекции, пише „Био поглед“. Грешно предписан антибиотик или свръх зависимостта от антибиотици, всъщност, може да направи повече вреда, отколкото полза. В резултат на това много инфекциозни заболявания стават трудни за лечение, а в някои случаи, дори не съществува възможност за лечение. Древните средства за защита, включително и етерични масла и техните компоненти, са били проучвани като източник на нови антимикробни средства. Защо етерични масла?
Защо трябва да използвате етерични масла вместо антибиотици?
Според изследване е възможно за бактериите да станат резистентни към етерични масла, но това е малко вероятно, тъй като маслата съдържат стотици повече химични съединения, отколкото антибиотичните лекарства, което прави трудно за бактериите да се адаптират към маслата. Последните изследвания показват много положителни ефекти на етеричните масла, които те могат да имат върху здравето ни, и изглежда, като че ли те държат потенциала да ни помогнат по някои забележителни начини. Изследователите смятат, че един механизъм, чрез който маслата работят, е чрез отслабване на клетъчната стена на резистентни бактерии, като по този начин им вредят или ги убиват, и в същото време позволяват на антибиотика да проникне в клетките.
Етерични масла, които действат като антибиотик

Масло от риган
Маслото от риган се счита за антимикробно, антибактериално, антипаразитно, антивирусно и антигъбично. То може да се използва вътрешно и външно за лечение на рани, респираторни проблеми, храносмилателни разстройства, а дори и обикновена настинка.

Масло от канела
Маслото от канела е много силен антисептик. Това масло може да съдържа висок процент на феноли. То е класифицирано като един от най-силните антисептици и антивирусни агенти в природата. Твърди се, че етеричното масло от канела унищожава култура на коремен бацил за по-малко от половин час.

Масло от чаено дърво
Маслото от чаено дърво действа антибактериално, антимикробно, антисептично, антивирусно, срещу белези, отхрачващо, то е фунгицид, инсектицид, стимулант. Потиска растежа на гъбичките и лекува заболявания като дерматит.

Масло от мащерка
Това масло има спастично действие, действа антисептично, антибактериално, бори се с инфекции и може да предпази рани от инфектиране./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.