Ердоган прокле извършителите на покушението срещу руския посланик

Съвместната турско-руска разследваща комисия е започнала работата си във връзка с убийството на руския посланик в Анкара Андрей Карлов. Това обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на церемония по откриването на Евразийския тунел под Босфора, съобщават руски медии.

„Турция и Русия създадоха съвместна разследваща комисия. Руските представители пристигнаха и вече започнаха да работят. Ние няма да позволим на никого да навреди на отношенията между Турция и Русия“, настоя Ердоган. „Аз от свое име и от името на турската нация категорично осъждам убийството на руския посланик и проклинам (виновниците). Имахме телефонен разговор с президента с президента на Русия Владимир Путин и ние сме обединени в мнението, че това беше открита провокация с цел да навреди на нашите отношения“, отбеляза Ердоган и подчерта, че „всички виновни ще бъдат намерени и изправени пред съда“.

Руският посланик в Турция беше застрелян вчера, докато изнасяше реч при откриването на фотоизложба под наслов „Русия от Калининград до Камчатка в очите на пътешествениците“. Според турските власти нападателят, който е действащ полицай, е бил ликвидиран от местните сили за сигурност.

В резултат на действията на атентатора бяха ранени и трима души. Руските власти окачестви инцидента като терористично нападение и акт на международния тероризъм.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.