Екзотика и страст от Южна Америка във Филхармонията

Интересно културно събитие ще покаже Филхармонията на ценителите на стойностната музика в Разград. Концертът на симфониците под диригентската палка на аржентинеца Рамиро Ариста включва най-популярните произведения на известни по цял свят композитори от Южна Америка и ще започне в петък, 5 юни, от 19 часа, в залата на оркестъра. Гост-солист ще е виртуозната пианистка от Япония Йоко Нагашима.yoko
Филхармониците ще изпълнят творби на композиторите Алберто Гинастера и Астор Пиацола от Аржентина, на Даниел Роблес от Перу, Луис Варгас от Колумбия и други. В произведенията им са вплетени ритми от местния фолклор и естествено от огнените танци на Южна Америка: танго, самба, салса и още много други по-малко известни произведения в Европа.
Всички, предпочели в този ден и час спектакъла на Ариста и филхармониците, ще имат уникалната възможност да се насладят на едно невероятно духовно преживяване и музикално пътуване сред потайностите на екзотичния и темпераментен континент. Билети се продават на касата на оркестъра.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.