Един загинал и четирима тежко ранени при взрив на полигона в Анево

Един мъж е загинал, а четирима са тежко ранени при взрив на военния полигон в село Анево, община Сопот. Сигналът за инцидента е получен в полицията около 11.30 часа. На мястото са областният управител Розалин Петков и кметът на Сопот Венелин Личев.
Починалият е чужд гражданин, двама от ранените са чужденци, двама – българи, каза кметът Венелин Личев пред Нова телевизия. В интервю за Радио „Фокус” Личев уточнява, че пострадалите чужди граждани са част от делегация.
Загиналият и двама от пострадалите са американски граждани, съобщи БНР.
На този етап Областната дирекция на МВР не съобщава подробности. Случаят се изяснява. По непотвърдена информация това се е случило при тестове на оръжия.
На полигона в Анево се тестват боеприпасите, изработвани във ВМЗ-Сопот. Инцидентът идва ден след като инж. Богдан Богданов беше назначен за нов директор на ВМЗ-Сопот. Той зае мястото на Иван Стоенчев, който беше освободен от длъжност в сряда. За председател на Съвета на директорите е назначен Тодор Дичев. Рокадите бяха потвърдени от министъра на икономиката Божидар Лукарски. Той не пожела да коментира дали тази оставка е свързана с взривовете на площадката в Иганово, предаде БНТ.
Инцидентът е възникнал при стрелба с гранатомет. Разследването се поема от Окръжна прокуратура – Пловдив. На мястото на инцидента се намира окръжният прокурор на Пловдив и екип от следователи от Следствения отдел на ОП – Пловдив. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров на място е изпратен и дежурният мобилен екип от НСлС, съобщава пресцентърът на прокуратурата.
/КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.