Евгений Дайнов: Не очаквах смяната на Вучков да е първата в кабинета

Не очаквах смяната на Веселин Вучков да е първата в кабинета „Борисов“, защото при макар и неособено ясна заявка от страна на премиера, че ще се правят реформи, най-бързо реформиращият сектора си беше министър Вучков. Не очаквах, че най-устремният реформатор ще бъде съсечен пръв, заяви пред БНР политологът Евгений Дайнов.
Румяна Бъчварова вече има достатъчно политически опит, за да заема какъвто и да е политически пост в това правителство, но въпросът е политически от гледна точка на това, че Борисов много добре знае нещо важно. За протестиращите граждани, в някаква степен представлявани от Реформаторския блок, Румяна Бъчварова е единствената приемлива физиономия от ГЕРБ, единственият човек, който бива припознат като носител на общия интерес в ГЕРБ. Така че с това назначение Борисов ни каза: Ето ви Бъчварова, поне за малко млъкнете, допълни Дайнов.
Според политолога всеки грамотен политически гражданин може да спре ченгеджийските номера, които за България „са особено примитивни“: Така че ченгеджийските номера се виждат от километри и сравнително лесно могат да бъдат преподредени.
Бъчварова е уравновесен, почтен и интелигентен човек и с помощта на реформаторските министри и гражданството общество може да свърши работата, която очакваме да свърши, ако не – и тя ще се натъкне на отпор, заключи Дайнов./КРОСС/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.