Д-р Надие Карагьозова участва в националната практическа конференция „Детско правосъдие и правата на детето”

Д-р Надие Карагьозова – секретар на МКБППМН в Кубрат взе участие в шестата Национална практическа конференция на тема: „Детско правосъдие и правата на детето” в Пампорово.

Организираният от община Асеновград и партньори форум събра над 120 специалисти от цялата страна, работещи с деца. Темата и повод за дискусията е новият законопроект за детско правосъдие, който на работния форум беше представен от автора на законопроекта и бивш заместник-министър на правосъдието, разградчанката Вергиния Мичева.

И този път участието на д-р Карагьозова не беше символично. В сборника са публикувани два доклада и две нейни интервюта – доказателство, че трудът и се мултиплицира успешно в добрите практики. От години тя анализира и обобщава различни моменти от работата си с деца в конфликт със закона и предлага иновативни методи в работата си с тях, които се дискутират успешно на различни научни и работни форуми.

Докладите на д-р Карагьзова са: „Общественият възпитател-емоционална подкрепа в работата с деца в конфликт със Закона” и „Откраднато детство”, а интервютата – с доайена на експерта по детска престъпност проф. Георги Петров, преподавател в Софийския университет и с Мария Вълканова – зам.-кмет и председател на МКБППМН-Асеновград посветен на петгодишния юбилей на домакините.

Гласът на Лудогорието вече шеста година печели симпатии на колегите от системата“, сподели Карагьозова при завръщането си. „Какво по-хубаво от това, да сме част от добрата практика „Предай нататък”, хубавото трябва да се споделя и размножава.“

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.