Д-р Красен Пенчев и д-р Иван Атев – ветеринарни лекари на годината

На стилно тържество в столицата д-р Красен Пенчев от Разград и д-р Иван Атев от Исперих станаха носители на годишната награда на Българския ветеринарен съюз „Най-добър ветеринарен лекар 2015“.
В присъствието на министъра на земеделието и храните Десислава Танева д-р Пенчев бе отличен в категорията „Птицевъдство“ и за активната му международна дейност. А д-р Атев заслужи наградата за откриване и овладяване на заразно заболяване и за приноса му за развитието на професията в национален мащаб.
За пръв път в историята на наградите се случва двама лекари от Лудогорието да стигнат до признанието на гилдията за стореното от тях през годината.
А ако към д-р Пенчев и др- Атев прибавим и д-р Иван Иванов от Попово, който също стана ветеринарен лекар на 2015 година, то от региона наградените са трима.
Последен носител на приза „Ветеринарен лекар на годината“ от Лудогорието е д-р Никола Досев, собственик на фирма „Фарма тийм“, за 2010 година.
Любопитна подробност в биографиите на д-р Красен Пенчев, който работи в „Пилко“, и д-р Досев е уникалната операция на лъва в разградския зоопарк преди няколко години. Тогава те влязоха в клетката на Царя на животните и заедно с реанимационен екип след около час и половина извадиха от свивка в червата му валмо от кости и косми от гривата му с размер на футболна топка.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.