Условни присъди за д-р Бранимир Мичев и Емел Юмерова за ползване на чужди кредитни карти /обновена/

Условни присъди постанови състав на Разградския окръжен съд за д-р Бранимир Мичев и Емел Юмерова. Д-р Мичев получи наказание от 6 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години, плюс глоба от 600 лева. Юмерова бе осъдена на пет месеца лишаване от свобода, със същия изпитателен срок, и глоба от 400 лева.
Д-р Мичев бе признат за виновен в това, че на 23 декември 2013 г. използвал банковата карта на Ахмед Мехмед, като изтеглил 200 лева без негово съгласие. Същия ден в двамата в съучастие с Емел Юмерова използвали банковата карта на Севинч Мехмед, от която изтеглили 400 лв. без нейно съгласие.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.
Съдът не прие искането на защитата за отмяна на наложените на подсъдимите мерки „Подписка” и „Забрана за напускане пределите на страната”. Решението може да се обжалва в 7-дневен срок пред Варненския апелативен съд.
По време на съдебното заседание по-рано днес д-р Бранимир Мичев и Емел Юмерова дадоха обяснения по делото.
Д-р Мичев заяви, че е изтеглил парите, защото свидетелката Емине Сабриева го е помолила и веднага й ги дал. След това върнал парите на Ахмед Мехмед, защото той и Сабриева го помолили. Емел Юмерова потвърди, че парите са били изтеглени заради Емине Сабриева.
Преди това бе изслушана психиатричната експертиза на Емине Сабриева. Д-р Владимир Заимов заяви, че тя страда от синдром на алкохолна зависимост, но е годна да възпроизвежда фактите по делото и да дава обяснения. В същото време обаче според неговите констатации Сабриева има 14% репродуктивна способност да възпроизвежда събития и факти. Експертът потвърди, че диагнозата на завеждащия Психиатричното отделение на разградската болница д-р Вълканов, че Сабриева страда от психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употребата на алкохол, не противоречи на неговите заключения.
/e-Razgrad/

One Reply to “Условни присъди за д-р Бранимир Мичев и Емел Юмерова за ползване на чужди кредитни карти /обновена/”

  1. Д-р Мичев е с присъди, а на всякъде тръби, че е реабилитиран. Сега е в Пирогов. Опасен е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.