Дясната ръка на Татяна Дончева я напусна

Симеон Славчев, един от най-активните общински съветници в Столична община и дясна ръка на лидера на “Движение 21” Татяна Дончева е напуснал ръководството на партията. Това съобщи самият той във Facebook.
“Бих искал да ви информирам, че в събота (21.01.2017 г.) подадох оставка като зам.-председател, член на Националния изпълнителен съвет и член на Националния съвет на ПП „Движение 21“”, съобщи Симеон Славчев в социалната мрежа.
Славчев посочва като мотиви за решението си “принципните различния с председателя на партията за това как, с какви политики, стъпки и действия да се развива „Движение 21“. “Важните политически решения се вземат еднолично от председателя на партията и се спускат на членовете на Националния изпълнителен съвет и Националния съвет, като легитимните органи на партията служат само за легализация на взетите предварително някъде решения”, казва още доскорошната дясна ръка на Татяна Дончева.
И още:”Друг основен мотив да се оттегля е, че енергията и въодушевлението, с които създадохме „Движение 21“, бяха пометени от стила и начина на работа, които са достатъчно добре познати в партиите на статуквото. Загуби се екипността, което беше предпоставка за постигане на целите ни”.
Многократно правих опити и се борех да се променят нещата в партията, но за съжаление през последните седмици принципните различия сериозно се задълбочиха, а е извън разбиранията ми да бъда част от организация, в която мнението на отделната личност няма стойност, ако то не съвпада с мнението на председателя, споделя Симеон Славчев в социалната мрежа. Цялото изявление може да прочетете тук.
Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.