ДПС с оферта към ГЕРБ за управление, Пеевски прави програмата

ДПС ще търси всички европейско ориентирани партии за бъдеща коалиция. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на партията Йордан Цонев пред бТВ.
„Такива партии са и ГЕРБ и БСП. В момента се подготвя европейска коалиция между ЕНП и Либералите за реформиране на Европейския съюз. След като може да се прави коалиция в Европа с ДПС, защо да не може да се направи в България“, обясни тезата си Цонев. По този начин той отправи директна оферта към ГЕРБ за бъдещо управление.
Цонев не пропусна да похвали и управлението на ГЕРБ. По думите му, въпреки всичките си недостатъци, кабинетът „Борисов 2“ е постигнал добри икономически и финансови резултати. Той дори изтъкна, че по време на управлението му ГЕРБ често са получавали важна подкрепа от ДПС при важни гласувания.
Цонев призна, че Орешарски е бил кандидат на ДПС на последните президентски избори. Той все пак не знае дали Орешарски ще се включи в листите на движението на предстоящите парламентарни избори.
По темата Пеевски, Цонев заяви:
„Той се ползва с доверието на ДПС и на избирателите, направил е много за тях. Дори ще разкрия, че сега с него разработваме икономическата ни програма. Предполагам, че ще получи нови номинации за депутат, но решението дали ще се кандидатира е негово“.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.