ДПС спечели изборите за кмет в Сърница

Кандидатът на ДПС Неби Бозов спечели балотажа за общински кмет на Сърница. Това показават окончателните официални резултати на общинската избирателна комисия. За Бозов са гласували 1866 избиратели, а опонентът му Мустафа Аликанов от ГЕРБ събра едва 1299 гласа.
Гласуването протече при висока избирателна активност – над 76%.
Най-новата община Сърница избираше днес кмет на балотаж между кандидатите на ДПС и на ГЕРБ – Неби Бозов и Мустафа Аликанов.
Победителят на изборите ще управлява близо 6 месеца до редовните местни избори през есента.
Градът и селата Побит камък и Медени поляни се отделиха в отделна община от 1 януари 2015 г. и това наложи извънредните избори на 15 март. На първия тур жителите на Сърница не успяха да изберат кмет и изпратиха на балотаж кандидата на ДПС Неби Бозов, получил 1415 гласа, или 45. 50% от гласовете, и претендента на ГЕРБ Мустафа Аликанов, спечелил 944 гласа, или 30.35%.
След първия тур от Реформаторския блок обявиха, че подкрепят кандидата на ГЕРБ на балотажа.
ГЕРБ и Реформаторският блок постигнаха мнозинство в 11-членния Общински съвет на новата община Сърница. Те взеха съответно четирима и двама представители в съвета. Въпреки че ДПС спечели най-много гласове на местните избори на 15 март и има най-много съветници – петима, те не са й достатъчни за самостоятелно управление на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.