Добро представяне на разградчани на зоновите първенства за 11 и 13-годишни бадминтонисти

В спортна зала ,,Лудогорец ” се проведоха зоновите лични първенства за момчета и момичета 11 и 13 години, съобщи председателят на СК „Бадминтон-Разград” Цветан Танев. В съботния ден се състезаваха най-малките бадминтонисти, като за повечето от тях това беше първата им състезателна изява. В надпреварата участваха над петдесет деца от Разград, Русе и Варна. В залата присъстваха много родители, които окуражаваха и подкрепяха своите деца.
СК,, Бадминтон -Разград” участва със 17 състезатели, от които най-добре се представиха: Кристина Стефанова – трето място сингъл и Селин Алтанай-Теодора Тодорова – трето място двойки.
В неделния ден стартираха тринадесетгодишните момчета и момичета. В надпреварата се включиха над петдесет състезатели от Разград, Русе, Шабла и Полски Тръмбеш. Състезателката на нашия бадминтон клуб Габриела Данкова, която е и национална състезателка, се отличи с играта си, беше с една класа над другите момичета. Тя завоюва първите места в трите дисциплини: единично, двойки и смесени двойки. При момчетата най-добре се представи Иван Стефанов: трето място сингъл и второ място двойки.
Отново в неделя, но този път от Стара Загора, дойде новината за отличното представяне на други две наши бадминтонистки, каза още Цветан Танев. Петнадесетгодишните Иванела Денева и Невена Ненкова участваха в национален турнир от веригата ,,Млади таланти”. Там те в тандем завоюваха сребърни медали в дисциплината двойки, а Иванела – и бронзов медал на сингъл.
А Гълъбово от 1 до 3 април ще се проведе Държавното лично първенство за момчета и момичета 13 г. С демонстрираната много добра спортна форма на зоновото състезание нашите състезатели дадоха категорична заявка за спечелване на медали от него, прогнозира Танев.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.