Днес се очаква съдът да произнесе с присъдата на Димитър Петров за убийството на Пчелина

Днес състав на Разградския окръжен съд отново даде ход на делото срещу 34-годишния Димитър Петров, обвинен за убийството на Борислав Красимиров Бориславов на 11 април м.г. в местността Пчелина.
Приети бяха експертизите по делото. Вещите лица са установили, че по дрехите на убития има смесена кръв на две лица от мъжки пол, като ДНК-профилите са еднакви с тези на Димитър и Борислав.
Тъй като подсъдимият отказа да даде обяснения, бяха прочетени дадените от него показания на досъдебното производство. Тогава той е обяснил, че в нощта преди убийството е бил в две заведения, след това в игралната зала до бар „Феймъс”, после Борислав поискал да го закара до Пчелина. Стигнали до някаква сграда, Борислав излязъл от колата и тръгнал към сградата, където се виждал силует на мъж. Мъжът замахнал и ударил Борислав, който се свлякъл на земята и извикал „Уби ме, уби ме…” Димитър твърди, че е отишъл да види падналия на земята Борислав и чул хъркане. Тогава мъжът тръгнал към него с нож в ръка и той избягал, като поел с колата към Сливен при приятели. Там му позвънил полицай и той отишъл да даде показания.
В момента текат пледоариите по делото и след това се очаква да бъде произнесена и присъдата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.