Димитър Димитров Херо: Очаквам сериозна битка с „Берое“, но и останалите мачове са много важни – в тях ще се завъртят 21 точки

Треньорът на „Лудогорец“ Димитър Димитров даде днес пресконференция, на която говори за предстоящото домакинство на „Берое“ в сряда и за гостуването на „Ботев“ – Пловдив в събота.

Ето как отговори специалистът на журналистическите въпроси“

– Г-н Димитров, „Лудогорец“ се намира в добра победна серия. Очаквате ли тя да продължи и срещу „Берое“ в сряда?
– Разбира се. Всеки мач е изключително важен. До края на първенството остават седем кръга, в които ще се завъртят 21 точки. Длъжни сме да търсим максимума във всеки един мач до края.

– Какво очаквате от мача с „Берое“? Първият срещу третия в класирането…
– В плейофите играем с водещи отбори. „Берое“ е доказал себе си през това първенство. Имат един изключително балансиран и хомогенен състав, който играе приятен футбол. Ние ги победихме два пъти – в Разград с 2:0 и в Стара Загора с 1:0. Но мачовете бяха много трудни и равностойни на моменти. Очаквам сериозна битка с Берое.

– Веднага след това е срещата с „Ботев“. Ще има ли ротацията в състава и промяна на схемата на игра?
– Възможно е да има ротации. Но нашата група не е толкова голяма. След контузията на Анисе и проблемите на Шверчок останахме с 16 човека. Какви ще бъдат ротации, ще преценяваме непосредствено преди срещите.

– Това означава ли, че в отбора могат да попаднат някои по-млади футболисти от „Б“ отбора?
– Разбира се, въпреки че и те имат мачове паралелно с нас. Знаете, че „Лудогорец II“ в четвъртък също има мач във Втора лига. За двубоя с „Левски“ бяхме взели един футболист на 16 години в групата. Налагането на млади момчета е част от нашата философия.
Не случайно по време на зимната подготовка в Турция бяхме взели няколко момчета от школата. Славчо Ковачев и Доминик Янков имаха равно участие с останалите футболисти в контролните мачове. Смятам, че те се представиха на едно много добро ниво. Мисля, че имат бъдеще с качествата, които трябва да доразвият.

– Кога ще бъдете по-уверен в спечелването на шампионската титла?
– Не мога да кажа. Всичко зависи от резултатите на отборите. Когато и на теория станем шампиони ще съм по-спокоен. Не само аз, но и футболистите. Но в този момент обаче трябва да бъдем максимално концентрирани.

– Смятате ли, че форматът на първенството в Първа лига е удачен?
– Вижте, това е труден въпрос. Не мога да отговоря еднозначно. Вероятно има и плюсове, има и минуси. Но след като е прието да се играе така, длъжни сме да се съобразяваме. Разбира се, имам някои резерви, но идеален вариант няма.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.