Деца от Беловец най-бързи и ловки и с най-атрактивна агитка на спортния „Живот без дрога“

Скачане в чували, “садене на картофи”, преодоляване на лекоатлетическо препятствие, скачане на въже и стрелба “Дартс” бяха само част от дисциплините, които организаторите на спортния модул на уникалната за страната инициатива на ОД на МВР в Разград „Живот без дрога“ бяха приготвили за състезателите днес.

По трасетата в спортна зала „Лудогорец“ тичаха, скачаха и демострираха ловкост и точност в две възрастови групи деца от 17 отбора от различни училища в общините Исперих, Завет, Кубрат, Лозница и Разград.
След приключване на оспорваната надпревара се оказа, че най-бързи и ловки при малките
/5-6 клас/ се били децата от отбора на ОУ „Никола Икономов” – Разград с време 4.04 мин. и 22 точки от попаденията на дIMG_1344артс. За което бяха наградени с купа и боксова круша в комплект с професионални ръкавици. Втори остана отборът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих, а трети – ОУ „Васил Левски” – село Беловец.
При големите обаче /7-8 клас/ състезателите от Беловец не се дадоха на никого и заеха първото място, за което и те получиха купа и боксова круша и професионални ръкавици.
Второ място бе за състезателите на СОУ „Христо Ботев” – Лозница, а на трето се класира тимът на ОУ „Васил Априлов” – Исперих.
Организаторите присъдиха и две допълнителни награди. За най-подготвена агитка и оригинален плакат с подарък си тръгнаха пак децата от ОУ „Васил Левски” – село Беловец. Най-точният отбор – с 29 точки от стрелбата „Дартс”, пък бе тимът на ПТГ „Шандор Петьофи” – Разград, за който също имаше награда.
С подаръци – тениски с логото “Живот без дрога” , футболна топка и диплом – си тръгнаха всички участници в състезанията.
Спортната част на „Живот без дрога“ ОД на МВР – Разград провежда за четвърта поредна година. Партньори на организаторите са Ученическата спортна школа „Руси Бухтев”, Регионалният инспекторат по образование, Общинският съвет по наркотични вещества и Музикална школа “Илия Бърнев”.
Основни спонсори на уникалния “Живот без дрога” и тази година са “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.