Деца и учители – бесарабски българи от Украйна, гостуваха на областния управител

Областният управител Гюнай Хюсмен приветства с „Добре дошли в България и в Разград“ група от 30 ученици и 10 учители от Българо-украинския културно образователен център „Медия“

– Одеса, Украйна, които през следващите две седмици ще участват в квалификационен курс по български език в местността Пчелина.
Във фоайето на Областната администрация бе официалното посрещане на групата, в него участваха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, както и главният секретар Михаил Тодоров. С пита, шарена сол и мед бесарабските българи бяха посрещнати от техни връстници от ОУ “Ив.С.Тургенев“-Разград, което – в партньорство с Кирило-Методиевски научен център към БАН -организира обучението в Разград.
„За нас е празник да сте тук, пожелавам ви приятно прекарване на територията на Разградска област“, заяви пред гостите Г.Хюсмен. Той ги увери, че по време на престоя си в региона, при необходимост могат да разчитат на съдействие от негова страна.
Да разкажат на своите роднини и приятели за красивото Лудогорие пък призова гостите директорът на ОУ „Ив.С.Тургенев“ Милена Орешкова.
/e-Razgrad.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.