Детски Бал с маски в библиотеката

Лято е и отново е време за четене и игри в „Читалня под небето!“. Така гласеше поканата на разградската библиотека „Проф. Боян Пенев” към децата за старта на петата поредна лятна ваканционна кампания.
Намръщеното време не провали празника – децата имаха своя Бал с маски, макар и във фоайето на библиотеката. Там маскирани като приказни герои три групи малчугани от Центъра на настаняване от семеен тип за деца и младежи, от читалнята на Детския отдел на библиотеката и от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество представиха едни на други подготвена от всяка група програма, пяха и танцуваха заедно, избраха Крал и Кралица на бала.
Освен това от днес библиотечните работници канят малки, големи и още по-големи момичета и момчета да четат, споделят, играят заедно; да научат любопитни факти за Европа и интересни европейски градове; да научат много весели игри без играчки. В градинката до библиотеката това ще се случва всеки вторник, сряда и четвъртък от 9 до 13 часа. А в Детския отдел ще върви „Приказна ваканция” – всеки ден: в понеделник от 10 до 12 часа, в останалите делнични дни – от 15 до 17 часа. Организаторите са предвидили разходки в чудния свят на приказките, рисуване на приказни герои, детска филмотека, творчески ателиета, игри и други закачки.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.